Jubileumsfest!

Kjøp her

Beste garantipakken på markedet!

Prøv elsykkel i 14 dager!

Sikker betaling med Klarna

Sykle på en trehjulssykkel

Kom i gang

Når du skal begynne å øve på å sykle på en trehjulssykkel er det viktig at du er på et stort og flatt underlag og gjerne helt uten hindringer og ujevnheter. Når du setter deg opp på trehjulssykkelen sørg for at elektrisiteten er slått av og at du holder i begge bremsene slik at sykkelen ikke triller fra deg. Ikke slipp bremsene før du kjenner at du sitter trygt på sykkelen. Når du skal begynne å sykle anbefaler vi at man innledningsvis starter uten motoren slik at man lærer seg å finne balansen og rett teknikk for å svinge først.

Å svinge

På en vanlig sykkel svinger du i stor grad ved å vippe kroppen og sykkelen. Når du skal svinge på en trehjulssykkel må du benytte en helt annen teknikk. Du er istedet avhengig av å vri mye mer på styret. Husk også og ikke lene deg inn i svingen som på en vanlig tohjulssykkel da dette øker sannsynligheten for at det ene bakhjulet løfter seg fra bakken. Sitt isteden stille på setet slik at du holder balansepunktet lavt og sentrert.

Planlegg reiseruten din

Trehjulssykler er mer følsomme for skarpe svinger. Sørg derfor å planlegge ruten din og vær nøye med å senke farten ordentlig før svingene. Planlegg så du har god plass før du svinger da en trehjulssykkel har mye større svingradius enn en vanlig sykkel. Husk også at din nye trehjulssykkel er betydelig bredere enn en vanlig sykkel. Sørg derfor for at du har god plass til andre trafikanter og eventuelle hindringer.

Å sykle på en skrånende vei

De fleste vei- og sykkelstier skråner litt enten til høyre eller venstre. Når du sykler på trehjulssykkelen på en skrånende vei, vil sykkelen automatisk ville å svinge i den retningen veien heller. For å parere dette må du konstant svinge litt med rattet i motsatt retning.

Avslutningsvis

Det er ikke uvanlig at det kjennes litt uvant og usikkert de første gangene man prøver en trehjulssykkel. Da det er en veldig annerledes teknikk sammenlignet med å sykle på en tohjulssykkel må du være ydmyk før oppgaven og ha litt tålmodighet. Med litt øvelse kommer det snart til å kjennes bra og du vil kunne dra på herlige turer ut i naturen!

Om Evobike

Evobikes el-sykler er utviklet og designet på hovedkontoret vårt rett utenfor Stockholm. Produksjonen foregår i hovedsak i fabrikken vår som ligger i vakre Aveiro, Portugal.

Les mer her

Våre andre butikker

Handle og betal trygt hos oss

KlarnaDHL