Jubileumsfest!

Kjøp her

Beste garantipakken på markedet!

Prøv elsykkel i 14 dager!

Sikker betaling med Klarna

Elsykkelsesong

Kanskje føles det fortsatt langt unna når store deler av nord er dekket av snø, men våren og sommeren er ikke langt unna og dermed heller ikke sykkelsesongen! Å sykle hele året blir mer vanlig, og med riktig utstyr og vedlikehold er det selvfølgelig ingen problemer. Men for oss som allikevel stiller fra oss sykkelen i den kaldere delen av året, kommer her noen tips og triks som kan være greit å tenke på når elsykkelen skal hentes. Det trenger ikke være vanskelig eller ta veldig lang tid.

Batteriet

Det anbefales å lade batteriet minst en gang i måneden hvis det ikke brukes over en lengre periode. Etter langtidslagring er det ikke uvanlig at det tar opptil 15 ladesykluser før batteriet får tilbake full kapasitet/rekkevidde. Husk å lade i tørre omgivelser, ikke lade mer enn 12 timer i strekk og ikke dekke til batteri eller lader med brennbart materiale, f.eks. en gardin.

Kjeden

Noe av det vanligste som må fikses etter en vinterlagring er at kjedet er skittent. Tørk av kjedet med en klut eller børste og smør det med sykkelolje. La det tørke i 24 timer og tørk deretter av overflødig olje før bruk. Å vaske og smøre kjedet er greit å gjøre med litt regelmessighet, skitt slites på sykkelen og det samme gjelder kjedet. Hvor ofte du bør rengjøre og smøre kjedet avhenger av hvor mye du sykler. Bruker du sykkelen din hver dag, kan det være lurt å minst gjennomgå kjedet en gang i uken, selv om den kanskje ikke trenger å smøres fullt så ofte. Har du en elsykkel med navgirsystem er det også lurt å sjekke at kjedet er tilstrekkelig stramt. Det skal være mulig å trekke opp eller ned ca en centimeter, ikke lenger. Da må det strammes.

Dekk

Sørg for at dekkene har riktig lufttrykk; for lite luft i dekkene gjør at sykkelen ruller tregt og får redusert rekkevidde. Bruk helst en pumpe med trykkmåler slik at du kan sjekke trykket skikkelig. Å føle med tommelen er ikke alltid helt pålitelig. På siden av dekkene står det hvilket trykk som anbefales. I tillegg kan det være greit å undersøke hvordan mønsteret på dekkene ser ut, slik at de ikke er for slitte eller har sprekker. Et slitt dekk har dårligere veigrep og beskytter også mindre mot punkteringer, så bytt dekkene før de blir for dårlige.

Girene

Drypp gjerne litt sykkelolje slik at den trenger gjennom wirehuset og reduserer friksjonen. I tillegg må girsystemene på alle sykler finjusteres fra tid til annen. Hvis du merker at girene ikke fungerer som de skal, f.eks. at kjedet hakker eller rasler når du skifter gir, da trengs en girjustering. Det er mange videoer på nettet som viser hvordan du justerer ditt spesielle girsystem.

Bremsene

Test slik at bremsene tar hardt nok. Har du en mekanisk brems med bremsekabler, kan det hende at kablene må etterstrammes dersom bremsene ikke fungerer bra (den skrur du selv på ved styret uten problemer). I tillegg er det greit å dryppe litt sykkelolje slik at det trenger inn i wirehuset og reduserer friksjonen. Hvis du har skivebremser, sjekk at du ikke har noen bevis igjen på bremseklossene. Er dette de klassiske V-bremsene på sykkelen din? Pass på at bremsen fester seg ordentlig mot felgen på dekkene og at de ikke er det fordi klossene ikke er slitt.

Reflekser og lys

Ikke bare er det lovlig å ha reflekser og lys hvis du skal sykle når det er mørkt ute, det er også en billig livsforsikring og garanterer at bilister og andre syklister ser deg. Det skal være reflekser i sykkelhjulene eller refleksstriper på dekkene. Sykkelen skal også ha arbeidslys - hvit frontlykt og rød baklykt. Sjekk om det trengs nye batterier til lampene, om de drives av separate batterier. Og forresten, ikke glem å se over sykkelhjelmen din. Kanskje den trenger oppdatering? En god hjelm er viktig å ha!

Om Evobike

Evobikes el-sykler er utviklet og designet på hovedkontoret vårt rett utenfor Stockholm. Produksjonen foregår i hovedsak i fabrikken vår som ligger i vakre Aveiro, Portugal.

Les mer her

Våre andre butikker

Handle og betal trygt hos oss

KlarnaDHL