Rabattkoden EVODES gir 6000 kr rabatt på mengder av elsykler

- SE HER!

Beste garantipakken på markedet!

Prøv elsykkel i 14 dager!

Sikker betaling med Klarna

Kjøpsguide elsykkel

Kjøpsguide elsykkel

Vurderer du å kjøpe elsykkel? Les vår kjøpsguide og vær godt forberedt på kjøpet. Her har vi samlet våre beste kjøpstips.

1. Kartlegg dine behov

Før du vet hvilken type elsykkel du bør kjøpe er det greit å kartlegge dine egne behov – hvor ofte skal du bruke sykkelen din, hvor lenge skal du sykle, skal du bruke den til å sykle til jobb eller i mer sportslige sammenhenger? Ønsker du å kunne ta imot alle barna? Når du har kartlagt dine behov, er det lettere for deg å velge en modell som passer deg.

3. Motor

På en elsykkel kan motoren sitte litt forskjellige steder og plasseringen påvirker funksjonen til en viss grad. De fleste av våre elsykler har motorer fra det kjente kvalitetsmerket Bafang. Elsyklene våre har tre forskjellige plasseringer: Navmotor i forhjulet, navmotor i bakhjulet og en såkalt sentermotor som er plassert ved sveivdelen. Motoren i forhjulet er normalt tilgjengelig når sykkelen har fotbrems, mens motoren i bakhjulet er vanlig på sykler med såkalte utenpåliggende girsystemer. En navmotor er svært egnet for by- og landeveissykling. De gir god fart og oppleves som veldig sterke. En sentral motor aktiveres ved hjelp av en trykksensor, som gir mer motorassistanse jo hardere du tråkker. Så hvis det plutselig blir tungt å tråkke og du ikke rekker å gire ned, vil en motor med trykksensor gi deg mer motorassistanse, selv om du kanskje tråkker saktere enn før.

4. Batteri og rekkevidde

Sammen med hvor mye du tråkker selv, er det i hovedsak batteriet som påvirker hvor lang rekkevidde en elsykkel har. En rekke andre faktorer spiller selvsagt også inn, som underlag, dekktrykk og hvor kupert det er der du sykler. På noen av våre sykler er batteriet plassert under pakkeholderen mens andre har batteriet festet til rammen. Uansett plassering er sykkelen like stabil takket være våre robuste rammer. For de som ønsker å komme litt ekstra langt per lading finnes det større batterier å kjøpe til de fleste av våre modeller. Valget tar du på produktsiden etter at du har valgt farge på sykkelen din.

5. Gir

Det finnes to forskjellige typer girsystemer; overflatemontert og navgir. De utenpåliggende systemene finnes normalt på litt sportsligere elsykler og kjennetegnes ved at det er flere synlige gir på bakhjulet. Disse girsystemene gir stor bredde i utvekslingen, d.v.s. at forskjellen mellom laveste og høyeste gir er veldig stor. Et populært girsystem for de som sykler litt lengre strekninger. For navgirsystemer finnes det såkalte planetgir inne i baknavet. Disse systemene er svært pålitelige og krever nesten ingen service. Ønsker du en elsykkel med fotbom, er navgirsystemet eneste alternativ. Våre elsykler med navgir er tilgjengelige med enten tre eller syv girposisjoner, begge fra Shimano. Antall gir påvirker hvor enkelt og effektivt du kan kjøre elsykkelen din, altså det samme som med en vanlig sykkel.

6. Bremser

Bremsene er naturligvis viktige på en elsykkel. Det finnes ulike typer bremser på elsykler som alle har sine fordeler. Felgbremser er små blokker som bremser direkte mot felgen. Den vanligste typen felgbremser er såkalte V-bremser. Disse finnes oftest på vanlige sykler og er ikke supervanlige på elsykler. Blant våre sykler er det kun vår sammenleggbare sykkel EvoBike Travel som har felgbremser. Skivebremser er effektive og fungerer godt i all slags vær. Skivebremser kan være enten mekaniske (stålvaier) eller hydrauliske (oljetrykk). De hydrauliske bremsene er mye mer effektive og justerer seg selv etter hvert som bremseklossene slites, noe som er praktisk. Fotbrems betyr at du bremser ved å tråkke bakover med pedalene. Disse systemene er godt utprøvd gjennom årene og finnes på våre klassiske elsykler med navgirsystemer.

7. Garanti

Det er selvsagt viktig å undersøke hvilke garantier som følger med elsykkelen du velger å kjøpe. Vi i EvoBike er veldig stolte av våre garantier og våger å si at vi har de beste garantiene på markedet for elsykler. Vi gir alltid to års garanti på våre elsykler, inkl. batteriet, og har også fem års motorgaranti og hele ti års rammegaranti.

8. Å tenke på etter kjøpet

Det er selvsagt viktig å undersøke hvilke garantier som følger med elsykkelen du velger å kjøpe. Vi i EvoBike er veldig stolte av våre garantier og våger å si at vi har de beste garantiene på markedet for elsykler. Vi gir alltid to års garanti på våre elsykler, inkl. batteriet, og har også fem års motorgaranti og hele ti års rammegaranti.

Om Evobike

Evobikes el-sykler er utviklet og designet på hovedkontoret vårt rett utenfor Stockholm. Produksjonen foregår i hovedsak i fabrikken vår som ligger i vakre Aveiro, Portugal.

Les mer her

Våre andre butikker

Handle og betal trygt hos oss

KlarnaDHL